torstai 18. lokakuuta 2012

Tuluvii pohojanmaa....

Niin on tulvat laskeutuneet uomiinsa ... mutta vahingot ovat jääneet. Eipä tätä pieni ihmismieli voi ymmärtää miten täällä pohojanmaalla voi tuollaiset tulvat kehittyä. No, satoihan sitä vettä ennennäkymättömän paljon... mutta eihän meillä tää mitään järviseutua ole. Pelkkä pahanen Kyrönjoki. No, hienot uudet tehostetun metsänhoidon metsäojitukset sitten laskivat vedet pitkin matalikkoa. Oli se näkemisen arvoista... ja sai pienen ihminen pohtimaan kuka täällä oikein "määrää".

Vesisateet eivät toki ole loppuneet vaikka parissa päivässä satoi kuulemma koko lokakuun vedet. Nyt sitten viissiin on tullut marraskuun vesiäkin pari viikkoa?! Jotenkin tää koko kesä tuntuu olleen koskeahko .. vaikkei ekaakaan siideripulloa olisi avannut. Edes puutarha ei päässyt kukoistukseen...

Pianhan tässä alkaa olla joulupuuhat käsillä... lokakuu vaan tuntuu olevan niin turkasen pitkä. Marraskuu ja kas ollaankin joulukuussa. Ekat joulukuvastot ja "Kurkistus Jouluun" - tapahtumat ovat näillä näppäimillä. Parempi on vielä olla kovasti kurkkimatta noihin kuvastoihin.

Koululaisten syyslomaviikko alkaa olla loppupuolella. Minäkin täällä parantelen tätä kamalaa flunssaketjua. Tuntuu, että kun yksi flenssu alkaa olla loppumassa - toinen jo koputtelee ovelle. Liian kauan olen ollut päivähoitorintamalta koulun penkillä. No, osasyy voi tietysti olla päiväkodin rakenne. Pieniä paaperoita aivastelemassa ja nuhaneniä pyyhkimässä nenuja paitaasi. Siis tätä flenssukauden iloa.. tai vähemmän iloa.
Tämän oman miniloma vol. 2 käytän uusien silmälasien hankitaan ja puutarhan talvilaittoon. Ja tietysti mein Veeran 2-vuotissynttäreihin ♥. Hieman etukäteen.. mutta sopivasti lomalaiset ennättävät juhlistamaan sankaria.

Ei kommentteja: